Hotet om blockad och städstrejk på Armémuseum i Stockholm är borta. Företaget Isab clean, som har städuppdraget på muséet, har tecknat kollektivavtal med Fastighets.

I slutet av februari la Fastighets ett varsel om blockad mot företaget Isab clean i Sundbyberg. Varslet omfattade stopp för allt arbete som företaget utför på Armémuseum och skulle ha gällt från och med måndag, 9 mars, om inte parterna kunnat komma överens.

I dag, fredag, har dock arbetsgivaren tecknat kollektivavtal.
– Det var på målsnöret men det känns jättebra att vi aldrig behövde sätta blockadvarslet i verket och att våra medlemmar nu omfattas av tryggheten av ett kollektivavtal, säger Fastighets ombudsman Ewa Edström.

Isab clean har ett tjugotal anställda och Fastighets har under flera år försökt få företaget att teckna kollektivavtal.

Läs också: Risk för städstrejk på Armémuseum