Knappt har förhandlingen på städföretaget K2Comfort i Jönköping blivit klar innan Fastighets kallar till en ny. Efter att man kommit överens om Johanna Karlssons anställning har en ny misstänkt felaktighet dykt upp.

Städaren Johanna Karlsson från Habo, som Fastighetsfolket tidigare skrivit om, blev avskedad utan saklig grund från K2Comfort, ett företag utan kollektivavtal. Hon kontaktade Fastighets som ogiltigförklarade uppsägningen och det visade sig då att även anställningsformen var felaktig. Efter en ny förhandling har Johanna Karlsson kommit överens med arbetsgivaren om att få en engångssumma pengar och att avsluta anställningen.

Städföretaget, som har ett 70-tal anställda och verksamhet i och runt Jönköping, är dock i blåsväder igen. Fastighets har starka indikationer på att företaget inte betalar tillräckligt hög lön till en anställd med arbetstillstånd från Migrationsverket. Utredning och förhandling mellan facket och företaget pågår.

Läs också: Missade ett möte – blev uppsagd