Samhall, som ska ta över en del av städuppdraget på Arlanda, har sökt och tecknat dispensavtal för nattarbete. Det är det första större nattuppdraget som Samhall har.

Inspira förlorade uppdraget att städa på Arlanda och efter sommaren blir det i stället Rengörare Näslund och Samhall som tar över och delar på jobbet.

För att få utföra arbete på natten krävs dock en överenskommelse om dispens och efter en förhandling med Fastighets har Samhall nu tecknat ett sådant avtal.

Det är en överenskommelse med samma villkor som det Inspira skrev på och innehåller bland annat förbud mot ensamarbete och förkortad arbetstid. För nattstädarna gäller att arbetstiden för heltid är 34 timmar per vecka.
– Det är bra att det blir fler arbetstillfällen för Samhall. De tror att de kommer att behöva 120 anställda på Arlanda, säger Mohamad Elmarghichi, ombudsman i Fastighets region Ost.

Samhall kommer att ha större personalstyrka än Inspira hade, och dessutom fler arbetsledare eftersom de anställda har särskilda förutsättningar och behov. Företaget har också lovat att nattarbete ska vara frivilligt.
– Det som Samhall behöver nu är kunskap och erfarenhet av städning på Arlanda och det håller de på att samla in, säger Mohamad Elmarghichi.
Samhall tar över uppdraget från september.

 

Läs också: Över hundra städare sägs upp på Arlanda