– Chefen ringde mig när jag var på jobbet på tisdagen och bad mig komma upp till kontoret. ’Vet du att på fredag är din sista arbetsdag här, då ska du lämna in nycklar och arbetskläder och sen ska du gå till Arbetsförmedlingen’, sa hon. Jag blev helt chockad, berättar Branka Jozic.

– Jag har jobbat heltid sen i november och inte varit sjukskriven en enda dag. Men de sa att det inte finns plats för mig, fortsätter hon.

Fastighetsklubben på Sodexo har ogiltigförklarat uppsägningen.

– Arbetsgivaren vill säga upp Branka av personliga skäl, men vi anser att uppsägningen strider mot Las och har begärt central förhandling, säger Mikael Bjälemark ordförande för Sodexoklubben i Fastighets region Ost.

Branka Jozic blev sjukskriven för förslitningsskada 2013, men kom tillbaka till jobbet på heltid i november i fjol.

– Det fungerade bra, jag gick i team med en annan städare och vi hjälptes åt så jag behövde inte göra tunga lyft ovanför axelhöjd. Men nu säger arbetsgivaren att de inte behöver två städare i det huset. När jag städade det huset under Astras tid var vi fem personer som städade samma yta.

Astra hade städningen i egen regi när Branka Jozic kom till Sverige från Kroatien på 1990-talet och fick jobb som städare. Sedan lades städningen ut på entreprenad på ISS, men enligt Branka var det först när Sodexo tog över städuppdraget som jobbet blev för tungt och stressigt.

– Jag var aldrig sjuk innan och kunderna var nöjda. Sedan fick jag tre hus att städa själv och då blev det för mycket. Kroppen sa ifrån. Jag sa att jag behöver hjälp, men de tyckte att jag skulle klara det.

Enligt Fastighets finns det 170 tjänster inom Sodexo på Astra Zeneca i Södertälje varav 100 inom Fastighets avtalsområde. Facket menar att det borde gå att hitta anpassade arbetsuppgifter till Branka.

– Vi har hävdat arbetsgivarens rehabiliteringsskyldighet och skyldighet att anpassa jobbet. Det är ett så stort antal tjänster inom städ, men också klädförråd, diskning på labb, kafé och post. Det är märkligt att det inte skulle gå att anpassa jobbet just i Brankas fall, säger Silvio Siles, vice ordförande i Sodexoklubben.

– Det här landet har blivit kallt. Många städare som jobbat länge har besvär med förslitningsskador, eftersom arbetet tidigare inte var ergonomiskt anpassat och ofta väldigt tungt. Därför är det principiellt viktigt för vårt avtalsområde att inte arbetsgivarna flyttar fram positionerna och tolkar lagtexten på ett nytt sätt, säger Mikael Bjälemark.

– Räcker inte lagtexten borde det här bli en politisk fråga. Det måste gå att skydda de här personerna och det måste vara tydligt att arbetsgivaren har ett ansvar, säger han.

Den centrala förhandlingen sker i början av juni. Anette Arwenhed är platschef för Sodexo, men vill inte uttala sig innan förhandlingen.

– Jag uttalar mig inte om enskilda ärenden. Vi är fortfarande i förhandling, säger Anette Arwenhed.

Under tiden går Branka Jozic hemma med lön, men hoppas få jobbet tillbaka.

– Det finns massor jag kan göra, jobba i kaféet, labbdisken eller klädförrådet. Jag kan datorer. Jag vill jobba heltid, jag vill fortsätta kämpa.