Nu är det klart hur de lokala lönepotterna ska fördelas på Riksbyggen. Den centrala förhandlingen mellan Fastighets och företaget avslutades förra veckan.

Det har varit svårt att få till ett lönesystem på Riksbyggen. 14 av Fastighets fackklubbar har begärt hjälp av förbundet eftersom de tycker att de inte kan påverka löneprocessen lokalt på företaget.
Enligt kollektivavtalet ska en lönepott bildas på minst 300 kronor per anställd från den 1 april. Fördelningen ska ske enligt de kriterier som företaget och facket kommit överens om.

Att få till kriterierna på Riksbyggen har inte varit lätt på alla håll i landet. Men den här uppgörelsen innebär att alla anställda kommer att få mer än de skulle få enligt kollektivavtalet.
– Vi har lyckats få ut lite mer pengar till alla vilket är bra.
Vi är också överens med Riksbyggen om att i höst bilda en arbetsgrupp som ska se över lönekriterierna och hur löneprocessen ska gå till lokalt på företaget. Många fackklubbar har varit starkt kritiska till hur lönekriterierna hittills har använts, säger Joakim Oscarsson på Fastighets.

De nya lönerna, inklusive retroaktiv betalning från 1 april, ska betalas ut med julilönen.

Läs också Fastighets och Riksbyggen oense om lönekriterier.