Städarna Parawee Anutianchai Blom och Maleewan Nyström

Från 1 september ska Samhall tillsammans med Rengörare Näslund dela på städningen av hela flygplatsen. Inspira har haft ett sjuttiotal fastanställda och ett trettiotal visstidsanställda på flygplatsen.
De flesta har sökt jobb på Rengörare Näslund. En av dem är Parawee Anutianchai Blom som har fått ett löfte om ett vikariat. Men kollegan Maleewan Nyström har ännu inte fått något besked. Som anställda på Inspira har de arbetat heltid från måndag till fredag.

Båda har städat på Arlanda i många år. Parawee Anutianchai Bloms erbjudande om en vikarietjänst är på deltid och under fyra månader.
– Jag tror att jag får jobba fyra till sex timmar om dagen, men jag hoppas att de behöver mig mer. Om jag inte får heltid här måste jag hitta något annat jobb också, säger hon.

För Maleewan Nyström ser framtiden mer osäker ut.
– Jag hoppas fortfarande på ett jobberbjudande. Om jag inte får det ska jag försöka hitta något annat. Jag kan ta vilket jobb som helst. Men jag är också orolig. Jag fyller 50 om två år och jag har hört att det ska vara svårt att hitta jobb i den här åldern.
Ett omställningsföretag har anlitats för att hjälpa de uppsagda städarna att komma vidare i arbetslivet.

Sunny Quddus, vd på Rengörare Näslund, säger till Fastighetsfolket att rekrytering fortfarande pågår. Företagets bedömning är att cirka 40 procent av Inspiras personal kommer att erbjudas anställning.