En städare på ett rengöringsföretag i Skövde förlorade två fingrar i en köttkvarn i juli. Händelsen utreds som en arbetsplatsolycka och både Fastighets och Arbetsmiljöverket är inkopplat.

Tidigare i somras inträffade en arbetsplatsolycka på Skövde slakteri. Det var en man som skulle rengöra en köttkvarn och av misstag fick in handen i kvarnen. Han fördes till sjukhus men förlorade två fingrar.

Mannen som råkade ut för olyckan var visstidsanställd på städföretaget, men hade gjort jobbet och rengjort kvarnen flera hundra gånger förut.
– Det satt ingen varningsskylt direkt på maskinen och det var länge sedan det genomfördes någon skyddsrond, men han hade kunskap om maskinen och i nuläget finns ingen bra förklaring till varför det hände, säger Bo Gustafsson, regionalt skyddsombud i Fastighets region Väst.

Fastighets har haft ett möte med arbetsgivaren och med slakteriet. I nästa steg ska företaget ta fram en egen utredning och skicka den tillsammans med en handlingsplan till Arbetsmiljöverket för att förebygga att liknande händelser inträffar igen.