Frida Edvardsson, förtroendevald för Fastighets, vill ge en annan bild av facket än den som Kommunalavslöjanden gett. Och hon är inte ensam, #fackligvardag har snabbt fått spridning.

Frida-Edvardsson_webbEn ny sociala mediekampanj #fackligvardag startade för några dagar sedan som en motvikt till mediebevakningen om Kommunal. Initiativet togs av några Sekomedlemmar som på en ungdomskurs fick idén om att visa vad fackligt arbete på basnivån handlar om, skriver Sekotidningen. En facebookgrupp bildades och när Frida Edvardsson, städare och förtroendevald i Norrköping, blev medlem i gruppen i tisdags bestod den av ett trettiotal personer. Den har fått bra spridning och i dagsläget har antalet ökat till 2 866 medlemmar.
– Jag hashtaggar flera gånger om dagen. Till exempel om ett samtal från en medlem om arbetslöshetskassan. Medlemmen blev jätteglad för att hon fick hjälp vilket jag också berättat, säger Frida Edvardsson.

– Jag vill visa att jobba fackligt inte är så pampigt även om det är världens roligaste jobb att vara förtroendevald, säger hon.
Frida tycker att det är viktigt att visa att många fackligt aktiva hjälper medlemmar varje dag. Det är precis vad initiativtagarna också vill.