Vi frågade några i Fastighets yrkesgrupper vad de tycker om sina arbetskläder. Svaren kan du läsa här nedan.
(Klicka på bilderna för att se dem större.)

webb-liten-ingvarIngvar Lorentsson, miljövärd på Familjebostäder 

– Jag tycker att de nya kläderna som vi fick i början av året är bra. Jag ville att vi skulle ha reflexer så att vi syns ordentligt och det har vi fått. Och vi har två olika jackor, en för vinter och en för vår.
– Vi går ju mycket i jobbet och behöver bra skor. Det är överlag viktigt att trivas i sina arbetskläder och vi har möjlighet att åka till ett ställe och prova kläderna så att de passar.

webb-liten-jessicaJessica Bergström, kvartersvärd
 på Väsbyhem 
– De flesta av arbetskläderna är gjorda för män. Arbetsbyxorna är lite för stora och för långa, så jag behöver vika upp benen. Men byxorna är funktionella med gott om fickor och plats för knäskydd. Tröjan och arbetshandskarna passar bra, och arbetsskorna är lätta att ta av och på.
– Företaget vill att vi ska se bra och fräscha ut. Jag som är yngre har kanske en annan smak och syn. Det finns proffsigare och snyggare arbetskläder, jag har gärna nåt i stil med moderna fritidskläder.

webb-liten-imadImad Al-Achi, trappstädare på Samhall 
– Arbetsskorna är de bästa jag haft. De är med stålhätta men är både bekväma och lätta. De ser också fina ut. Jag hoppas att Samhall ska fortsätta med den här modellen av byxor med ett tunt foder. Fläckar är lätta att torka av med en microduk för att materialet har en plastig yta. Den förra arbetsjackan med ett varmt och mjukt foder var bättre än den här, med en avtagbar fleece, som vi använder året om. Vi beställer kläder vid behov, men måste ofta vänta för länge på leveransen.

webb-liten-oskarOskar Jäder, sanerare för Corvara på Nynäs raffinaderi 
– Vi måste ha flamskyddade kläder eftersom vi står i oljecisterner, det är ett krav från beställaren. Och så måste vi ha höga skor som går upp över fotknölarna. Men jag tycker att vi har bekväma kläder och sköna skor, vi får gå och prova ut så att vi hittar såna som passar. Kläderna är också reflekterande så att vi ska synas ordentligt, det är en trygghet. Så har det inte alltid varit, men det blir bättre och bättre hela tiden och kläderna blir allt skönare att ha på sig.

webb-liten-andersAnders Persson, vaktmästare på Brandthovda IP 
– Jag är hyfsat nöjd med arbetskläderna. Brallorna håller i regel i några år. På sommaren har jag ett par som är tunnare och om det blir riktigt varmt åker shortsen på. Skyddsskorna med stålhätta är sköna och rymliga och sitter bra i foten.
– Jag köper kläder vid behov, men försöker hålla nere kostnaderna för föreningen. Jag behöver dock aldrig köpa t-shirt för att jag får nya av ledarna och sponsorerna.

webb-liten-benitaBenita Åkerback, städare på Inspira 
– Varje gång man byter kollektion måste man prova sig fram.
– Det jag saknar nu
är någon form av collegetröja med fickor. Fleecetröjan kommer bli för varm i sommar och på t-shirten finns inga fickor. Vi måste ha nycklar och allt med oss eftersom vi inte hinner tillbaka till kontoret mellan jobben.
– Vi som städar kontor och liknande får vanliga gymnastikskor med anti-halksula, det är bra. Vårt företag har valt att vi ska ha ordentliga skor, eftersom de annars inte vet vad vi går i och då finns risk för arbetsskador.

webb-liten-erikErik Alkert, fastighetsskötare på HSB Arlanda 
– Det är viktigt att det är bra kvalitet på arbetskläderna. Och de måste passa. Jag gillade kläderna som vi hade förut, nu har det blivit svårare att hitta bra kläder, framför allt skor är svårt eftersom det är väldigt individuellt hur de passar.
– Jag beställde en t-shirt som visade sig vara i syntetmaterial. Och jag och syntet går inte ihop. Det luktar illa.
– Något som är bra med byxorna jag har är att det finns många fickor eftersom jag har mycket med mig.

webb-liten-liljanaLiljana Aleksic, städare och skyddsombud på ISS 
– Jag tycker att det största problemet med våra arbetskläder är byxorna. Det blir alltid fel storlek eftersom de inte har någon riktig form. De är i syntetiskt material så de blir kalla på vintern och känns inte bra mot huden. Och så skulle det behövas lite fler fickor för skrapor och andra verktyg.
– Vi använder våra egna skor men jag använder också en gammal tröja, fast vi har fått nya. Jag gillar den här bättre. Men det är viktigt att vi har bra arbetskläder, vi visar ju företaget när vi går runt och städar.