Hallå där Miroslav Matic, miljövärd på Bostads AB Poseidon i Göteborg som ska hjälpa till under Hjällbokalaset.

webb-Miroslav-MaticMånga kommunala bostadsföretag och andra fastighetsägare runt om i landet har som tradition att ordna aktiviteter för sina hyresgäster.  En av dem är Hjällbokalaset på lördagen den 14 maj.

Varför ska du vara med?
– Jag har varit med i många år för att det är roligt att få träffa hyresgäster och andra som kommer till Hjällbo centrum för att ha trevligt några timmar. Vi är ett bra gäng med drygt tio från Poseidon som hjälps åt med det mesta, säger han.
– Jag tycker att det är bra att det görs något för våra hyresgäster. Det kommer att hända jättemycket under fyra timmar, både för barn och vuxna. De som bor i Hjällbo uppskattar det.

Vad ska du göra på kalaset?
– Små barn ska få plantera sommarväxter i tre planteringslådor som jag har förberett. Jag ska visa dem hur de ska gräva och sedan får de fylla lådorna med blommor så som de vill. Min uppgift är också att se till att all elkablar är på plats för grillning och annat som behöver el, säger Miroslav.
– Det slängs mycket papper och annat skräp så alla vi från Poseidon hjälps åt med städning under dagen. Eftersom det alltid kommer mycket barn till kalaset brukar vi få hjälpas åt att hålla ordning på dem också. Barnen vill prova på allt, men är ofta otåliga. De vill inte vänta på sin tur.

Hjällbo är en stadsdel i Angered och ligger i nordöstra Göteborg. Fastigheterna byggdes i slutet av 1960-talet. I dag bor cirka 8 000 personer i Hjällbo.
Hjällbokalaset sker i samarbete med Poseidon och företagarna i stadsdelen.