Som Fastighetsfolket rapporterat tidigare larmar facket på Samhall om växande arbetsmiljöproblem. Renée Lok, som är anställd på Samhall och regionalt skyddsombud för Fastighets i Dalarna, har under vintern fått flera rapporter om att anställda i regionen mår dåligt på jobbet. Därför har hon nyligen besökt de flesta arbetsplatserna i Dalarna.
– Besöken bekräftade tyvärr de larmrapporter som jag fått. Jag har träffat anställda som berättar att de har för mycket att göra och att de känner
 att de inte klarar av jobbet på grund av sin nedsatta arbetsförmåga. Men jag har också mött andra som sagt att de har för lite arbetsuppgifter, säger hon.

Att några har för mycket och andra för lite att göra har skapat osämja på en del arbetsplatser. Bristande arbetsledning har lett till att trakasserierna mellan anställda inte stoppats. Dessutom har många chefsbyten under senare tid lett till oro hos personalen.
– De anställda hinner inte få förtroende för sina chefer som är på företaget under en kort tid. Det är med chefen man
 till exempel ska prata om sina funktionshinder och hur de påverkar arbetsförmågan. Många har berättat att de inte känner sig sedda av cheferna, säger hon.

Nyligen har Renée Lok haft ett möte med Samhall där hon begärt att företaget ska komma med åtgärder.
– Jag hoppas på en förbättring, men jag befarar att det kommer att ta lång tid, säger hon.
Hon har även bett Fastighets representanter i Samhalls centrala arbetsmiljökommitté att ta tag i frågan. Hon hoppas också få stöd av fackliga kolleger från andra fackförbund på Samhall i Dalarna att driva krav på förbättringar.

Samhalls distriktschef i Dalarna Carl-Anders Svensson avböjer att kommentera bristerna.

Läs också Larm om arbetsmiljön på Samhall