Ännu finns det inget nytt avtal för städare. Förhandlingarna mellan Fastighets, Seko och Almega har pågått sedan i går. Avtalet löper ut vid midnatt.

Fastighets har sin stora förhandlingsdelegation på plats. Vi har sökt förhandlarna för att ta reda på hur förhandlingarna går. Ewa Edström, avtalsansvarig på Fastighets, har meddelat via mejl att det kan bli sent innan hon kan ge ett svar.

Om avtalet inte blir klart i kväll kan förhandlingen fortsätta nästa vecka. Parterna har bokat möte för förhandling den 7 juni. Om förhandlingarna i stället bryter samman kan Fastighets och Seko varsla om strejk. Om de bestämmer sig för att ta ut arbetsplatser i strejk ska de varsla om det minst sju arbetsdagar innan strejken kan träda i kraft.

Jari Visshed, förhandlingsansvarig på Fastighets, sa till Fastighetsfolket i förra veckan att förbundet är berett att gå i konflikt:
– Ja, det är vi. Serviceentreprenad är vårt största avtalsområde som omfattar en tredjedel av våra medlemmar. Vi har inte gjort annat i den här avtalsrörelsen än att träffa avtal på 590 kronor, helt i enlighet med rekommendationen från Svenskt Näringsliv och LO. Och vi tänker hålla det spåret, sa Jari Visshed.