Höj grundlönen och ersättningen för obekväm arbetstid. Det är några av de avtalskrav som Fastighets lämnat över till Almega Samhallförbundet tillsammans med sex andra LO-förbund.

Utöver kravet på ett ettårsavtal och att lönerna ska höjas med 2,8 procent kräver de sju förbunden att ersättningen för obekväm arbetstid, ob, ska höjas.
– Att få högre ob-ersättning är bland de viktigaste kraven, tycker jag. Otroligt många på Samhall jobbar på obekväma arbetstider och det ökar mer och mer. Det beror framförallt på att vi fått mycket butikstädning. Även helgjobben har ökat, säger Renée Lok, en av Fastighets representanter i stora förhandlingsdelegationen.

webb-Renee-Lok3_SLEtt av de återkommande kraven på avtalskonferenserna, med representanter för alla de sju förbunden, har varit se över lönesystemet och förbättra arbetsmiljön för de anställda.
– Arbetsmiljön funkar inte på Samhall så det här är också ett otroligt viktigt krav att driva under avtalsförhandlingen, säger Renée Lok.

Att Samhall har stora brister i arbetsmiljön visar också en rundringning bland skyddsombud som vi på Fastighetsfolket har gjort. Anmälningar till Arbetsmiljöverket, så kallade 6 6 a-anmälningar, har också ökat. Läs mer Larm om arbetsmiljön på Samhall.

Arbetsgivarsidan kräver bland annat lägre löneökningar och att tillägget för obekväm arbetstid ska frysas.

Kollektivavtalet med Samhall går ut först den 30 september. Parterna kommer att ha några träffar före sommaren men förhandlingarna kommer i huvudsak att pågå under september.
Fastighets har avtalet tillsammans med Kommunal, IF Metall, Handels, Seko, Hotell-och restaurangfacket och GS.