Det har brunnit på sex platser i Göteborg under morgonen och en man i 50-årsåldern är gripen. Flera av de misstänkta mordbränderna riktades mot fastigheter som tillhör bostadsbolaget Familjebostäder.

Från strax före klockan fem fram till halv sju på torsdagsmorgonen började det brinna på sex ställen i Göteborg. Flera av adresserna är lägenheter och villor som tillhör Familjebostäder och där anställda i företaget bor.

Enligt Anna Björklund, kommunikationsstrateg på Familjebostäder, är det tre anställda på företaget som har utsatts för bränderna. Hon vill dock inte säga vilka de är men säger att det inte är någon av företagets fastighetsskötare, miljövärdar eller bovärdar. Göteborgsposten, GP, skriver att en av dem är företagets vd.
– Det är väldigt obehagligt att kollegor har utsatts så det råder en allmän oro. Den misstänkta mannen gripen så nu är det lugnt läge. Vi har sagt att om någon inte känner sig säker på jobbet får man gå hem. Men än så länge har jag inte hört att någon gjort det, säger Anna Björklund.

Fastighets klubbordförande på företaget, Camilla Claesson, har ingen mer information att ge i nuläget men berättar att en krisgrupp är tillsatt.

Enligt polisen i Västra Götaland har en person setts hälla ut någon form av brännbar vätska för att sedan tända på vid flera av platserna.

En man i 50-årsåldern är gripen och sitter i polishuset i väntan på förhör under dagen. Alla bränderna är rubricerade som grov mordbrand och platserna är avspärrade i avvaktan på teknisk undersökning.

Ett möjligt motiv är enligt GP att mannen nyligen fått veta att han skulle vräkas från Familjebostäder.
– Det är riktigt. Han skulle ha vräkts i dag klockan 09.00. Men han överklagade till hovrätten, så formellt sett är mannen fortfarande boende hos oss, säger Katrin Amgarth, marknads- och kommunikationschef på Familjebostäder till GP.

Familjebostäder har aldrig tidigare varit med om att hyresgäster riktat hot mot företagets anställda på det här sättet.