Hallå Emil Mårdahl, fastighetstekniker från Viskafors, som fått en hit på Spotify med låten ”Scauronne” om Morgan från tv-programmet Ullared.

Emil1webbVäntade du dig att låten skulle få sådan spridning?
– Nej, jag trodde att familj och vänner skulle höra den och skratta lite, men den låg etta på Spotifys lista över de 50 mest virala låtarna under en vecka och har fått drygt 300 000 spelningar.

Hur länge har du hållit på med musik?
– Jag har varit intresserad av musik hela mitt liv och upptäckte i tonåren hur man kunde skapa musik på datorn. Jag blev jätteintresserad av att skapa eget och nu har jag hållit på 8-10 år. Men eftersom jag har lärt mig allt själv så har det tagit tid och det var först för två år sedan som jag började lägga ut musik, nu med artistnamnet Mardahl. Musiken jag gör är EDM, elektronisk dansmusik, som innefattar allt elektroniskt men kan ha inslag av till exempel dubstep eller trance.

Hur går musikskapandet ihop med fastighetsteknikeryrket?
– Jag har jobbat som fastighetstekniker i 7-8 år och håller på med musiken på kvällarna. En likhet är väl kreativiteten, att hitta lösningar.

Brukar dina kolleger få höra din musik?
– Ja, det är tyvärr så, speciellt en kille. Så fort jag har gjort något nytt så får han höra det, vare sig han vill eller inte. Han tycker egentligen inte alls om elektronisk musik men han försöker säga ändå vad han tycker är bra och dåligt.

Vad tror du om framtiden, blir det musik eller fastighetsskötsel?
– Det hade varit härligt att kunna leva på musiken men det tar tid att slå. Och jag älskar att jobba som fastighetstekniker, det är det bästa jobbet som finns. Det är aldrig samma arbetsuppgifter. Och det är skönt att folk behöver dig, de har panik och ringer och vill ha hjälp.

Här kan du lyssna på Emils låt ”Scauronne”.