Hallå Alex Santibañez, klubbordförande på ISS och representant i ISS europeiska företagsråd.

webb-Alex-Santibanez-Vargas_ISS_SLPå söndag åker du till Wien i Österrike, vad ska du göra där?
– Jag ska på en tvådagarskurs för EWC-ledamöter.

Vad är EWC?
– Multinationella företag som ISS, Sodexo, H&M och Ikea måste ha europeiska företagsråd, European work councils, som ska träffas med jämna mellanrum. Jag har varit med i ISS företagsråd flera år och åker som representant för företaget.

Vad är det bra för?
– Det här är som ett seminarium där vi ska diskutera saker som EWC:s roll och hur man påverkar företagsbeslut. Vi ska också diskutera frågan om Brexit och hur det påverkar och det blir intressant. Om Storbritannien går ur EU blir de inte heller del av EWC. Det kanske inte påverkar mina medlemmar i Stockholm men det påverkar företaget i stort.

Går det att påverka i ett företagsråd?
– Inte så mycket, men jag är åtminstone med och för fram åsikter från svenska ISS-anställda. Dessutom är företagsråden bra för att bilda nätverk. ISS i Sverige ville införa ett projekt som redan fanns i Norge och då kunde jag ringa min norska kollega och fråga vad de tyckte om det.