Kommunal har varslat om strejk för anställda inom privat vård och äldreomsorg. Kommunal får stöd av 6F-förbunden.

Kommunal och Almega Vårdföretagarna förhandlar om nya löner och anställningsvillkor för anställda inom privat vård och äldreomsorg. Kommunal skriver i ett pressmeddelande att förbundet har varslat om strejk för att Almega inte går med på att ge undersköterskorna den lönesatsning som deras kollegor hos andra arbetsgivare redan har fått.

– Kommunal vill ha ett avtal i nivå med sina andra avtal. Vi inom 6F stödjer deras kamp. Det är oacceptabelt att de anställda inom den privata vårdsektorn ska behandlas annorlunda än anställda hos offentliga, kooperativa och idéburna arbetsgivare, säger Jari Visshed, förhandlingsansvarig på Fastighets.

Läs också
Kommunal varslar om strejk till Lucia