Vad ska en städare behöva acceptera? Det frågar sig en medlem, tycker att kraven från arbetsgivaren är för höga och att fackombudet ställt sig på arbetsgivarens sida.

Jag är medlem i Fastighetsanställdas förbund, och hade en skyddsrond med mitt fackombud och min arbetsledare.
Jag arbetar som städerska. Jag talade om för ombudet att det är för mycket att göra på för lite tid. Då frågade ombudet om jag har arbetat över! Jag förstår inte hur man tänker när man kommer med en sådan fråga. Om jag har för mycket att göra, hjälper det väl inte att jobba extra, då kommer jag ju inte att kunna få bättre arbetsvillkor. Och hur länge skulle jag hålla på med det, då?
Dessutom ska jag dra soptunnor till miljöstationen och plocka ur tunnorna där, var fjortonde dag. Sedan ska jag dra säckar med sopor från de tre köken och bort till miljöstationen, varje dag. Och det är långt att gå.
Att dra soptunnorna tyckte ombudet inte att jag skulle behöva göra,
 men att dra säckarna varje dag, det tyckte ombudet att jag kunde göra. När jag sa att det inte var rätt att göra sådana arbeten som städerska, menade ombudet att det får man acceptera i dagens situation.

Hur ska man kunna upprätthålla en
 bra arbetsmiljö om man tycker att arbetsgivaren ska få ställa vilka krav som helst? Då är vi ganska snart tillbaka till träldomen! Jag kommer aldrig att föreslå för någon yngre att de ska vara med i facket, när de inte kan ställa upp på en, och jag går ur facket!
Ni skulle ha sett vilka goda vänner arbetsledaren och ombudet var. Inte långt ifrån att man kan misstänka mutor när man ser sådant.
Fortsätter facken på detta vis, så är trälarnas tid snart tillbaka. Det var inte detta som våra förfäder offrade livet för i Ådalen -31!

Missnöjd med facket