Fastighets hade 29 883 medlemmar vid årsskiftet. Det innebär en minskning med tio medlemmar jämfört med samma tid året innan.
– Efter att förbundet ökat två år på raken har medlemsantalet minskat lite under 2016. Vi förlorade flera medlemmar under första halvåret på grund av tekniska problem med det nya administrativa systemet. Vi har räddat tillbaka flera av dem så jag är hyfsat nöjd med medlemsantalet, säger Jarmo Kusmin, ansvarig ombudsman på Fastighets.

Målsättningen för 2016 var att öka till 30 000 medlemmar.
– Det är inte ett omöjligt mål att nå och vi ska ha det som målsättning även i år, säger Jarmo Kusmin.
Medlemssiffrorna för 2016 visar att förbundet ökat i regionerna Nord och Ost, det vill säga i norra Sverige och runt Stockholmsområdet och Gotland. Antalet har minskat i resten av landet vilket innebär regionerna Tvärs, Väst och Syd.

Fastighets arbetslöshetskassa, som växt under de senaste åren, har fortsatt att öka även under 2016. Vid årsskiftet var antalet 41 932 medlemmar jämfört med 40 750 samma tid året innan. Det är en ökning med nästan tre procent.
– Det är glädjande att vi fortsätter att öka. Vi vill att så många som möjligt ska gå med i a-kassan. Det är viktigt att vara försäkrad vid eventuell arbetslöshet, säger Anne Eriksson, föreståndare för Fastighets a-kassa.

Tre arbetslöshetskassor har höjt medlemsavgiften från årsskiftet, skriver TT. Det gäller inte Fastighets a-kassa som behåller sin avgift på 115 kronor i månaden.