Ärendet gäller en kvinnlig fastighetsskötare på kommunala Växjöbostäder som blivit trakasserad, omplacerad till arbetsuppgifter som gav henne en arbetsskada och till slut uppsagd på grund av hälsoskäl.

Facket menar att det är arbetsgivaren som har orsakat arbetsskadan, som är godkänd och dokumenterad av läkare, och att uppsägning på grund av hälsoskäl inte är godtagbart eftersom kvinnan inte är färdigrehabiliterad.

Fastighets anmälde ärendet till Arbetsdomstolen förra våren och i slutet av mars är det dags för domstolsförhandling.
– Det har inte hänt något nytt förutom att det hållits en förberedande förhandling för att se om parterna kan komma överens. Det har man inte kunnat i det här fallet, säger Ewa Edström, Fastighets ombudsman.
Fastighets yrkar på ett allmänt skadestånd på 300 000 kronor till fastighetsskötaren.

Läs också:
Trakasserad kvinna blir fall för AD