Den städföretagare i Västsverige som trakasserade en arbetssökande via sms erkänner att det var trakasserier. Det skriver Diskrimineringsombudsmannen, DO.

Fastighetsfolket skrev i september om en städare som sökte jobb på ett städföretag i Västsverige. Den arbetssökande kvinnan, som har ett utländskt klingande namn, fick ett stort antal nedlåtande sms från arbetsgivaren.

Hon anmälde städföretagaren till DO för trakasserier. Myndigheten bedömde att meddelandena var ”mycket nedlåtande om invandrare” och ville pröva ärendet i Arbetsdomstolen.

DO meddelar nu på sin hemsida att arbetsgivaren har erkänt trakasserierna. De har också kommit överens om att den utsatta kvinnan ska få 30 000 kronor i ersättning från arbetsgivaren och att ärendet avslutas.

Läs också:
Städföretag stäms för trakasserier