Hallå där David Boklund, husvärd på Poseidon i Göteborg, som fått ett pris för sitt engagemang för trygga och trivsamma boendemiljöer. Det delas ut av Framtidskoncernen där Poseidon ingår.

webb-liten-DavikBoklundHur känns det att få priset?
– Det är jätteroligt men jag blev också förvånad. Jag visste inte ens att jag blivit nominerad.

Du får utmärkelsen för dina bidrag till bland annat tryggare källare och ett bättre brandskydd. Vad har du gjort?
– Jag har valt att lägga ner mer tid åt ronderingar i bostadsområdet Hjällbos offentliga miljöer. Jag har sett till att dörrar som ska vara låsta är låsta och att belysningen fungerar. Jag har även hållit rent i allmänna utrymmen. När det är helt och rent upplever folk att det är tryggare. Jag har också tagit initiativ till att få bort saker som förvaras i trapphus. Det förvaras mycket saker i trapphusen men de får inte stå där av brandskyddsskäl. Allt är inte borta men det har blivit jättemycket bättre.

Vad betyder det att arbetsgivaren delar ut priser till sina anställda?
– Det är ett erkännande. Mina motiv är att måna om hyresgästernas vardag och säkerhet. Att få en utmärkelse har aldrig varit mitt mål.

I Framtidskoncernen, Förvaltnings AB Framtiden, ingår bland annat de kommunala bostadsbolagen Poseidon, Bostadsbolaget, Familjebostäder och Gårdstensbostäder.