Städaren som skadades i början av januari är anställd av ett privat städbolag i Göteborg och uppdraget var vid ett asylboende som drivs av Migrationsverket i Västra Frölunda.
Mannen skulle slänga en påse med sopor i en container när det plötsligt exploderade och han blev svårt skadad. Enligt arbetsgivarens anmälan till Arbetsmiljöverket bröt han båda benen och fick splitterskador på hela kroppen.

Händelsen utreddes först av polisen som misstänkt mordförsök men har nu tagits över av Säkerhetspolisen, Säpo. Anledningen är att det kan finnas kopplingar till två andra attentat, dels mot en lokal där Syndikalistiskt forum håller till, dels mot ett boende för nyanlända.

Tre personer är häktade enligt tidningen Göteborgsposten.
– Vår uppfattning är att samtliga tre är eller tidigare har varit medlemmar av Nordiska motståndsrörelsen, säger Mats Ljungqvist, åklagare vid riksenheten för säkerhetsmål till Göteborgsposten.

Städarens arbetsgivare säger till Expressen att man inte upplever det som någon hotbild riktad mot städföretaget eller städaren personligen.

Fastighets har inte fått några uppgifter om att den skadade städaren skulle vara medlem men Jenny Parmstrand, regionalt skyddsombud i regionen, arbetar med händelsen.
– Oavsett om det är en medlem eller inte så är det jätteallvarligt. Hur gick det till? Vad finns det för rutiner? Var hämtade han soporna och hur långt hade han burit påsen?, säger hon.