Ny teknik och robotar kommer leda till att samhället ändras radikalt. Partipolitiken borde sikta 
på framtidsvisionerna i stället för att bara klara nästa budget, anser insändarskribenten Raymond Johansson.

I partipolitiken pratas det inget om framtidsvisioner, det handlar bara om att klara kortsiktiga budgetkrav och att vinna val inför nästa mandatperiod!

Alla partier utgår från hur det har varit och vill bygga vidare på det, utan att ta hänsyn till framtida förändringar när det gäller teknikautomatisering och robotisering. Allt fler forskare pratar om att mänskligheten står inför
 en ny revolution när det gäller arbetsmarknad och ekonomi. Den kan leda till mänsklighetens undergång, men ingen ideologi eller part nämner denna utveckling i dag, trots att förändringarna redan börjat.
Vad är tanken och visionen om detta?

Raymond Johansson, region Väst