I filmen visar du psykologen doktor West hur man städar på rätt sätt. Hur var det att lära en doktor att städa?
– Han var duktig men han behöver tid att lära sig, som alla andra. Man kan inte stressa fram det. Ibland var han lite slarvig, fast han var en jättepositiv människa. Jag tror att han skulle kunna få jobb på Samhall.

Dr. West säger i filmen att du har bra koll på ergonomi och kemikalier – hur har du fått det?
– Jag har jobbat flera år och har varit på en kurs, men när man vill något blir det lätt att lära sig, för man måste lära sig att städa rätt. Jag måste tänka på min hälsa, mina axlar och hur jag håller stativet till exempel. Och att inte stressa. Det är inte bara enkelt. Ibland måste man hitta sina egna rutiner för att det ska fungera och för att både jag och kunden ska vara nöjd.

Pratar ni mycket om städtekniker och så på jobbet?
– En del, vi lär av varandra. När det kommer nya personer måste de också lära sig att göra rätt och att tänka på hälsan. Jag lär de nya arbetskamraterna och vi hjälper varandra mycket.

Hur var det att vara med på en filminspelning?
– Det var spännande. Det här var första gången i mitt liv som jag har varit med på något liknande så jag var lite nervös i början, men det släppte efter en stund. De sa att det var bra och att jag var duktig. Och min chef har sagt att det var positivt så jag är glad.
– Jag hoppas att andra kan se på den här filmen och se hur vi gör och lära sig något.

Se filmen från Afa försäkring här.