Fastighets tar strid för 3,15 kronor ytterligare i påslag för de lägst avlönade på avtalsområdet för Almega Fastighetsarbetsgivarna. Det är en summa som väl ryms inom den industrinormering som gjorts upp.
 Det skriver förbundsordförande Magnus Pettersson på Arbetet Debatt. UPPDATERAD VERSION

”För att gå i närkamp med löneorättvisor måste man alltid börja någonstans. Just nu betyder det att vi i Fastighets tar strid för 3,14 kronor ytterligare i påslag för de lägst avlönade på avtalsområdet för Almega Fastighetsarbetsgivarna. Det är en summa som väl ryms inom den industrinormering som gjorts upp”, skriver Magnus Pettersson i debattartikeln.

Fastighets har varslat om stridsåtgärder på fastighetsavtalet med Almega Fastighetsarbetsgivarna. Bakgrunden är den låglönesatsning som LO-samordningen innehåller. Den har ett värde om 9,44 kronor på tre år på avtalet. Det är 3,15 per månad för dem med de lägsta lönerna.

”Det är ett högt spel som Almega har dragit i gång. Vi har begärt sympatiåtgärder från de andra tretton LO-förbunden och jag vet att alla förbunden står bakom oss i kampen för låglönesatsning”, skriver Magnus Pettersson.

Strejken bryter ut den 8 maj om inte ett avtal tecknats innan dess.