Besked om hyvlingen kom i vintras och genomfördes den 1 april. Omkring ett 40-tal personer omfattades från början, varav ungefär hälften är medlemmar i facket.
Fastighetsfolket har berättat om flera av de berörda, däribland Aslim Kargin som fick sin arbetstid sänkt från 20 till 13,5 timmar i veckan.

I lokala förhandlingar har facket bland annat drivit frågan att hyvlingen är brott mot kollektivavtalet.
– Vi anser att hela konkurrensprogrammet som ISS har är ett brott mot kollektivavtalet. Där finns en paragraf om att arbetsgivaren måste anpassa arbetet efter individen och det gör de inte med det här programmet, säger klubbordförande Alex Santibañez.
Enligt programmet jämförs olika städobjekt för att ta fram det mest effektiva städsättet. De objekt som inte kommer upp i nivå med det som ISS kallar ”best practice” är inte tillräckligt lönsamma och får färre timmar.

Flera av medlemmarna som fick sin arbetstid sänkt lämnade också ett moterbjudande när de svarade på det som ISS kallar det nya anställningserbjudandet. Företaget har inte kommenterat budet som innebar att de anställda motsatte sig omregleringen av tjänst och krävde att få behålla sin lön under en omställningsperiod motsvarande uppsägningstiden.
– De nonchalerar det. Våra medlemmar lämnade ett motbud som de inte alls har tagit hänsyn till, säger Alex Santibañez.

Tidigare i veckan träffade ISS-klubben företaget tillsammans med Anna Erixon, ombudsman från Fastighets regionkontor, men lyckades inte komma längre.
– Vi hade flera punkter uppe till förhandling men vi var inte alls överens, säger Alex Santibañez och fortsätter:
– Vi kan inte acceptera hyvling men våra medlemmar har redan blivit drabbade.
Nu lämnas frågan över till förbundets avtalsansvariga ombudsman som får i uppdrag att kalla till central förhandling.

Läs mer:
Moterbjudande kan göra skillnad för ISS-anställda
Ny stor hyvling på ISS