Nasa Nimat Kazkoz är klubbordförande på Allianceplus i Södertälje. Hon är med på rättvisedagen för första gången och vill prata med så många hon kan.

I dag, torsdag, är det den årligt återkommande International justice day for cleaners.
– Det startade i UNI-gruppen i Bryssel men har blivit en årlig grej och firas i hela världen, säger Alex Santibañez, klubbordförande på ISS i Stockholm.
Han har under förmiddagen stått på Sergels torg i Stockholm tillsammans med flera representanter från Fastighetsklubbarna på Inspira, Allianceplus, Sodexo och ISS.
– Vi gör det för att synliggöra städare, deras situation och arbetsvillkor. Det handlar om att stoppa hyvling och delade turer, rätt till heltid och jobb på dagtid, säger Alex Santibañez.

Helt lätt är det inte att nå ut till stressade stockholmare och turister på Sergels torg i den starka solen, men de fackliga gör sitt bästa för att sprida sin information och dela ut disktrasor, godis och flygblad.
– Vi borde ha information på engelska också, men huvudsaken är att vi kan dela ut vårt material. Förhoppningsvis kollar de upp det sen, säger Ysabel Nilsson Saavedra från ISS.

Mohamed Hussein stannar till och tar emot material av Ysabel Nilsson Saavedra. Han tycker att det är viktigt med respekt för städare.

Några stannar till, däribland en äldre man som gärna tar del av informationen. Han tycker att det är bra att dagen uppmärksammas.
– Det finns många som arbetar osynligt men när jag själv arbetade i en statlig organisation var städarna där på dagtid och vi pratade med dem och visste deras namn, det är viktigt, säger han.

Rättvisedagen uppmärksammas på flera håll runt om i landet. Dela gärna med dig av hur det ser ut hos dig i dag genom att skicka en bild via mejl, eller ladda upp den i en kommentar på vår facebooksida.

Olga Back och Eva Johansson från region Nord har varit ute på ett industriområde i Örnsköldsvik och uppmärksammat anställda om rättvisedagen.

Sergio Laguna har skickat in bild från ISS i Malmö.