Varför ville du vara med i det här tv-programmet?
– Alla vet att jag är en väldigt stark och tävlingsinriktad människa så det var inget konstig. Eftersom jag är 63 år och börjar närma mig pensionen ville jag bevisa för mig själv att jag klarar av ett sånt hårt liv.

Vad tar du med dig efter den här upplevelsen?
– Jag tog med mig en stor grej; det här landet har byggts upp av starka människor. De hade små resurser och svåra förutsättningar. Jag läste många böcker som fanns på farmen och jag lärde mig att man behöver väldigt lite resurser för att överleva, men man måste sysselsätta sig mycket och jobba hårt.

Du verkar vara en mångsysslare som redan jobbar hårt. Utöver ditt jobb på Västmanlands städ och flytt är du tränare i både fotboll, innebandy och basket. Hur orkar du med allt?
– Jag brukar få den frågan, men om man älskar en grej och brinner för det så går allt att fixa. Det handlar om att planera noggrant.

Vad har du fått för reaktioner av arbetskamrater och andra runt omkring dig om ditt deltagande?
– Innan var det många som föreslog att jag skulle vara med. De sa att jag skulle passa bra och de brukar säga att med mig har man bara roligt. De tycker att det är kul att jag är med. Och varför ska jag inte göra folk glada?

Premiären visades i söndags, hur var det att se den?
– Jag var mycket nyfiken innan. Och lite nervös. Jag ville se vad de hade gjort, men de hade gjort ett mycket bra program och jag är nöjd. Jag har också fått massa positiva kommentarer på facebook och på flashback skrev de bara bra saker om mig.
– Jag kommer att titta på alla program. Om jag inte hinner se när det sänds så får jag titta i efterhand.

Får du säga något om hur det går för dig?
– Nej, vi får inte säga något om det. Men skriv att jag tycker att man inte ska klaga och gnälla på livet i Sverige i dag. Vi har det så bra här. Man ska vara glad och man ska se till att alla runt omkring vet om det så att det sprider sig.