Det är valår i Sverige i år. Valet för oss i Fastighets handlar om vilka som vill och kan öka tryggheten för vanligt folk.
Valet handlar om att få trygghet på jobbet, att alla barn ska få kunskaper och utvecklas i skolan och att vården hjälper dem som har störst behov först.
Vi vill ha en socialdemokratiskt styrd regering.

Vi är en del av 6F-förbunden och arbetar gemensamt för att nå ett sådant mål. 6F har tre områden som vi tycker är extra viktiga inför valet den 9 september:

  1. Ordning och reda på arbetsmarknaden.
    Vi vill stärka anställningsskyddet och skrota otrygga anställningar. Svenska kollektivavtal ska gälla på svensk arbetsmarknad och vi måste få bättre trygghet under arbetstid med satsningar på Arbetsmiljöverket och bättre myndighetssamverkan.
  2. Välfärd genom livet.
    Satsa 70 miljarder på välfärden, låt inte pengarna försvinna i fria vinstuttag hos företag i branschen. Vi måste satsa på en sjukförsäkring som levererar trygghet och tillåter återhämtning. Vi behöver en arbetslöshetsförsäkring som både höjer taket och tillåter fler att vara med.
  3. Investeringar för arbete.
    Vi vill ha kompetensutveckling genom hela arbetslivet, både fackligt och yrkesmässigt. Bygg bostäder för vanligt folk genom stöd till investering för hyresrätter och satsa på en grönare trafik.

6F-förbunden har lovat att prata med 100 000 medlemmar om dessa frågor inför valet. Vi ska göra vårt och prioriterar arbetsplatsbesök.
Socialdemokraterna står för ett Sverige där vi tar ansvar och står upp för varandra, tillsammans. Trygghet i vardagen, fler och bättre jobb och ökad jämlikhet. Det vill vi.