Samhall har funnits på Arlanda sedan 2015, varför har ni inte haft någon klubb tidigare?
– Det har tidigare varit svårt att få till en klubb eftersom det har funnits många olika viljor. Men nu är den här och vi är jättestolta och glada. Det finns mycket positiv energi här. Alla jobbar åt Samhall och alla jobbar mot samma mål.

Samhall växer på Arlanda, hur stor är klubben?
– Enligt de senaste siffrorna är vi 385 Samhallanställda som jobbar på Arlanda och att rekrytera medlemmar är ett pågående arbete, så vi får se hur många vi blir.

Varför är det viktigt att ha en klubb?
– Det är jätteviktigt för att få till en bra arbetsmiljö. Det är alltid en högaktuell fråga. När det har uppstått problem tidigare har vi alltid tagit upp det i arbetsgruppen, det är allas ansvar att skapa en bra arbetsmiljö. Men nu blir det enklare för den enskilda arbetaren att väcka frågor.

Inte enda nya Samhallklubben

Även Samhall i Strömstad-Nordby har nyligen bildat en helt ny klubb. Där är Jose Paiz Vasques ny ordförande.