Hur kommer Fastighets närvaro att synas under Prideveckan i Göteborg?

– Vi kommer närvara ihop med LO under hela festivalen, där vi har en plats på Kungstorget. Vi kommer finnas på plats för att informera folk och ta emot frågor och synpunkter. Jag kommer även vara med på Pridetåget.

”Vi står för alla människors lika värde”

Nyheter

Varför är det viktigt att Fastighets deltar i Pride?

– Det handlar om rätten att vara den man vill vara och alla människors lika värde, oavsett sexuell läggning, religion eller något annat. Det är viktigt att man får vara med och älska den man vill.

Hur jobbar Fastighets i dag med hbtq-frågor och med inkludering?

– Vi jobbar med inkluderande i vardagen och att man inte ska göra skillnad på folk. Det jobbar vi ju med i vårt förhandlingsarbete varje dag, kan man säga. Frågor som berör etnicitet och sexuell läggning stöter vi på varje dag i vårt arbete, och vi kan möta arbetsgivare och medlemmar som har en annan uppfattning. Då får vi förklara vår ståndpunkt. Vi står upp för dessa frågor och det är viktigt att informera och prata om det.

”Jag har byggt en mur för att inte bli sårad”

Intervjun

Vad brukar folk vilja prata med er om på Pride?

– Nu har jag inte stått på Pride för Fastighets del tidigare, utan jobbat på IF Metall med sådana här frågor, men utifrån det kan jag säga att det varit en blandning. Givetvis en massa arbetsmarknadsfrågor och vad som händer på arbetsplatser, men det kan också handla om att folk råkat ut för saker och ting och att man vill ha någon att lätta sitt hjärta för.

Pride pågår hela veckan i Göteborg

1992 hölls Europride för första gången i London. Europride anordnades första gången i Göteborg år 2007.

Från och med 14 augusti till 19 augusti pågår årets Europride.

Lördag 18 augusti anordnas också den årliga Regnbågsparaden genom Göteborg.