Jag tycker att Arbetsförmedlingen borde granska arbetsgivarna hårdare. Det är för lätt för företagen att få subventionerad arbetskraft.
Arbetsförmedlingen betalar 75 procent av lönen och företaget bara 25 procent. Det blir pengar rakt ned i fickan på arbetsgivaren. När de sex månaderna på den subventionerade anställningen är slut, så väljer de i stället en annan som de kan få bidrag för. De utnyttjar både staten, Arbetsförmedlingen och arbetskraften.

Det spelar ingen roll hur duktig jag är!

Jag är själv arbetslös sedan ett och ett halvt år. Arbetsgivarna säger det inte rätt ut, men det är lätt att förstå att de hellre tar in någon som de kan få bidrag för eller någon praktikant.

Det spelar ingen roll hur duktig jag är! Folk tror att det är något fel, varför hittar inte jag något jobb? Jag som har haft jobb tidigare.
Jag har jobbat här i Sverige i 15 år. Men nu vill ingen anställa fast.