Sent på onsdagskvällen bröt en brand ut i en lägenhet i Södra Ryd i Skövde.
Enligt räddningstjänsten ska den ha börjat på tredje våningen, med en kraftig brand på en balkong. Elden ska sedan ha spridit sig vidare till andra fastigheter.

Runt 150 personer har evakuerats. En av de är Fastighetsmedlemmen Ephraim Bekele, städare på Rimab. Han hade gått och lagt sig och nästan hunnit somna när en vän, som också bor i fastigheten, ringde upp honom.
– Han sa att det brann och att jag måste ut. Jag blev väldigt rädd och sprang genast ut med min son. Han var väldigt rädd och grät, säger Ephraim Bekele.

Branden i Södra Ryd i Skövde ska ha börjat på en balkong.

Har fått sova på hotell

Fastighetsmedlemmen Jamal Suliman, som också jobbar på Rimab, var på besök hemma hos sina barn och deras mamma när de upptäckte att det rykte från grannens lägenhet.
– Vi var några av de första som sprang ut från huset. Barnen blev väldigt rädda, berättar han.

Både Ephraim Bekele och Jamal Suliman befann sig på samma våning där branden bröt ut. Tillsammans med de andra hyresgästerna evakuerades de och deras anhöriga först till en skola. Senare under natten ordnade bostadsbolaget med hotellrum.

Har fått återvända

Jamal Suliman och familjen bor nu hos en äldre dotter. Ephraim Bekele och den nioårige sonen kommer få stanna på hotellet även i natt.
– Min son har astma och medicinen blev kvar i lägenheten. Han började hosta väldigt mycket och har inte kunnat sova bra i natt, säger han.

Under dagen har hyresgästerna fått återvända för att hämta saker ur sina lägenheter.
– Ingenting är förstört hos oss men det luktar väldigt mycket rök, säger Jamal Suliman.

Så fungerar din hemförsäkring

Som medlem Fastighets har du en hemförsäkring via Folksam.

Hemförsäkringen ger dig ett skydd både hemma och på resa. Den gäller både på jobbet och på fritiden.

Det finns bland annat ingen övre gräns för hur mycket ersättning du kan få för saker, dock räknas inte smycken här.

I hemförsäkringen ingår också kristerapi, stöldskydd och möjlighet till ekonomisk ersättning om din bostad inte längre går att bo i.