Fyra av Fastighetsfolkets reportage ligger nu uppe för lyssning. Detta för att tidningen ska kunna nå ut till ännu fler som är nyfikna på hur andra har det på sina arbetsplatser.

– Vi får mycket uppskattning för våra arbetsplatsreportage i tidningen, men tror att det kan vara intressant för en del att även kunna lyssna på reportagen. Ljudreportagen är ett sätt för oss att göra Fastighetsfolket mer lättillgänglig, säger chefredaktör Ewa-Maria Kriegholm.

Ska utvecklas digitalt

Fastighetsfolket ingår i LO Mediehus tillsammans med sex andra tidningar. Ett av målen med mediehuset är att utveckla den digitala journalistiken.
– Det ska vara enkelt och inspirerande att ta del av vår journalistik, vare sig det är i papperstidning, i mobilen eller på annat sätt. Vi kommer att testa nya sätt att berätta och nya kanaler. Målet är att medlemmarna ska få starka berättelser och aktuell rapportering om vad som händer på arbetsmarknaden – så att Fastighetsfolket fortsätter att vara ett användbart verktyg, säger Ewa-Maria Kriegholm.

Nu arbetar mediehuset med att utveckla den digitala strategin och det digitala konceptet för varje titel.
– Fastighetsfolkets satsning på ljud kommer vara mycket intressant att följa. Vårt förhållningssätt inom mediehuset är att ständigt förbättra våra koncept och berättartekniker och börja i liten skala. Under 2019 ska vi bli ännu bättre på att analysera, följa upp och testa med läsarens behov i fokus, säger Linda Cederberg som är digital ledare i LO Mediehus.

Lyssna direkt eller ladda ner

Reportagen går att lyssna på direkt eller ladda ner som ljudfiler som du lyssna på när det passar dig. Fler inspelade artiklar finns under fliken Ljudreportage.

Fredrik Johansson drabbades av en akut hjärtinfarkt – och hela tillvaron vändes upp och ner. När livet börjat återgå till det normala, måste han vänja sig vid att leva med en hjärt-kärlsjukdom resten av livet.

Städmetoderna är som på vilket uppdrag som helst. Ändå är det något helt annat att städa i ett krematorium. ”Många har tackat nej till att städa här eftersom de är rädda”, säger städaren Nasa Nimat Kazkoz.

De peruanska facken har det inte lätt, med bland annat våld, hot och uppsägningar på grund av det fackliga engagemanget. Men det finns en kampvilja och på flera sätt går utvecklingen också framåt.

Fastighetsskötaren Pernilla Kling kan inte jobba utan sin rullator. Ändå  bedömer Försäkringskassan att hon har full arbetsförmåga. Hon är en av rekordmånga som har vänt sig till LO-TCO Rättsskydd för att få hjälp att överklaga beslutet.