Kära kollegor på Folkets hus i Sverige!

Jag jobbar på Folkets hus i Sandviken och var i slutet av oktober på förbundsmötet inför avtalsrörelsen för nästa års kollektivavtalsförhandlingar.

Jag har varit på vårt regionala avtalsråd och sen på det centrala, där vi diskuterade de frågor och krav som vi vill driva fram vid förhandlingarna.

 Jag blev där också valt till representant i förhandlingsdelegationen för avtalet för Folkets Hus och parker.

Det som skrämmer mig är att jag är nästan helt ensam på hela fronten.

Det känns bra för min del och jag ser fram emot att jobba för OSS som jobbar inom avtalet.

Är verkligen alla så skitnöjda med avtalet?

Det som skrämmer mig är att jag är nästan helt ensam på hela fronten. Är verkligen alla så skitnöjda med avtalet, OB-ersättning, lönestatistik, uppgifter, arbetsmiljö och så vidare?

Finns det inte någon i hela Sverige som är förtroendevald på något Folkets Hus eller vill bli det och vill engagera sig för vårt kollektivavtal?

I januari ska jag åka till ett möte igen och till dess vill jag gärna veta vad Ni där ute på arbetsplatserna på Folkets hus tycker och önskar.

Är det så att ni är intresserade, så snälla gå till era avdelningsmöten när ni bli kallade och pratar med eran ombudsman.

Sedan funderar jag om det finns intresse att skapa en typ arbets- eller intressegrupp som kanske kan chatta med varandra, prata om avtalsfrågor och så vidare?

Kontakta Fastighetsfolket om ni är intresserade, så kan redaktionen föra vidare till mig. Eller mejla direkt till mig.

Hoppas någon hör av sig, har det så bra där ute!