Jesse Gustafson hade aldrig ens rört en amerikansk fotboll när hon en dag gick förbi Carlstad Crusaders tält under ett evenemang på folkparken i Forshaga, i Värmland. Men någonting väckte hennes intresse. Som 38-åring bestämde hon sig för att provträna med laget.

– Sen blev jag fast helt enkelt. Jag kände att detta verkligen var en sport för mig, här kan jag använda min aggression till min fördel.

”Kan vara frustrerande”

Jessie Gustafson beskriver en stark känsla av att få ut all sin energi på fotbollsplanen.

– Vårt jobb som lokalvårdare på Samhall kan ibland vara frustrerande och irriterande. En dålig dag kan jag tänka ”i dag ska jag få panga på folk när jag är färdig på jobbet”. Jag kan ladda ur allt jag har i kroppen och bara ösa ut det på planen.

Jessie Gustafson
Jessie Gustafson med sina två guldmedaljer för Carlstad Crusaders.

Tredje raka guldet

De senaste åren har klubben Carlstad Crusaders lagt ned ett hårt och målmedvetet arbete, både på planen och i gymmet, berättar Jessie Gustafson. Satsningen har burit frukt. Nyligen vann laget sitt tredje raka SM-guld, hennes andra i karriären.

Jessie Gustafson

Bor: Deje

Ålder: 42

Yrke: Lokalvårdare på Samhall

– Det var nästan obeskrivligt. Vi har jobbat så hårt och känslan av att dessutom få vinna här hemma på Tingvalla i Karlstad… det var väldigt speciellt.