Klassamhället och sjukförsäkringen. Det är två viktiga punkter i Magnus Petterssons tal på första maj i år.

– Vi ser hur våra medlemmar hanteras i sjukförsäkringssystemet. Vilka problem de får. Man tvingar folk att söka jobb som inte existerar, jobb som de inte klarar av och de har ingen möjlighet att få rehabilitering. Vi ser hur folk utförsäkras och det går fort, säger Magnus Pettersson.

”Vi tågar under röda fanor”

Coronapandemin går heller inte att undvika. Första maj firas återigen framför skärmarna. Magnus Pettersson kommer att hålla ett digitalt tal via Fastighets Facebooksida. Därefter kommer digitala tal av statsminister Stefan Löfven och LO:s ordförande Susanna Gideonsson.

– Det är fortfarande konstigt att hålla tal för en kameralins. Man tappar direktkontakten och den där känslan av första maj, då vi tågar under röda fanor. För mig är det stort och sedan jag började med förstamajtal har det känts hedrande och rolig. Jag har hållit tal på många orter genom åren och så blir det inte med digitala sändningar.

Första maj 2021

Precis som förra året blir första maj-firandet digitalt. Hela firandet sänds på Fastighets Facebooksida.

10:25 Tal av Fastighets ordförande Magnus Pettersson

10:30-10:45 Tal av statsminister Stefan Löfven

11:00-11:10 Tal av LO:s ordförande Susanna Gideonsson

Fastighets och LO har en kampanj för de som vill fira hemifrån: Häng ut något rött från ditt fönster. Ta en bild och ladda upp på sociala medier med hashtag #hängrött #förstamaj

Källa: Fastighets