Du får alltså uppträda på arbetstid, hur kommer det sig?

– Jag har jobbat på Kristianstadsbyggen sedan 2018 och har tidigare spelat för hyresgäster på gårdsträffar, nu ville företaget göra något mer under pandemin och frågade om jag var intresserad.

Hur går spelningarna till?

– Jag brukar spela på två platser per dag när vi har spelningar och då sätter vi upp allt på innergården och folk kan lyssna från balkongen. Några äldre brukar också samlas ute på gården med sina rollatorer. Det är fantastiskt.

När jag har spelat på mina egna fastigheter har hela byggnaden varit glad

Russ Reitter

Vad spelar du för musik?

– På de här spelningarna brukar jag spela 1950- och 60-talsmusik, Dolly Parton och sånt som spelats på radion. Men min egen musik är countrymusik.

Vad har du fått för reaktioner?

– När jag har spelat på mina egna fastigheter har hela byggnaden varit glad och många har hälsat dagen efter. Det är en stor grej när ett fastighetsbolag gör sånt här för sina hyresgäster, säger Russ Reitter.

Han gör sin sista spelning för året på torsdag, 17 juni. Under sommaren ska Russ Reitter göra några ytterligare spelningar men han ska också släppa en ny singel på Spotify. ”Pimlico Racetrack” kommer den 2 juli och blir hans tredje egenskrivna låt.

Repris från förra året

AB Kristianstadsbyggen fyllde 70 år förra året och hade planerat ett firande. På grund av Coronapandemin blev det i en annan form än det var tänkt och under början och slutet av sommaren 2020 genomfördes 115 olika gårdskonserter. I år fortsätter projektet med sammanlagt 68 gårdskonserter runt om i beståndet.