Mitt under fotbolls-EM kastas Sverige in i politisk kris. S saknar egentligen väljarnas förtroende. Partiet kan inte regera utan att köpslå med högerpartier. Det fungerar inte i längden. 

Vem som blir nästa statsminister står skrivet i stjärnorna. Det är spel och krumbukter mellan politikerna. Vi andra behöver lyfta blicken.

Januariavtalet innehöll tre med precision riktade giftpilar mot arbetarrörelsen.

Januariavtalet innehöll tre med precision riktade giftpilar mot arbetarrörelsen. LAS-försämringar, marknadshyror och värnskatt. Tanken var att splittra facket, hyresgästföreningen och partiet. 

Anställda och förtroendevalda skulle vända sig mot varandra, fogarna i arbetarrörelsen skulle ruttna. Tittar jag i mitt Facebook-flöde är jag rädd att det var framgångsrikt.

Januariavtalet hade inneboende motsättningar som kom i kapp till slut. Fria hyror i nybyggen fick vänstern att säga stopp. Men vi hann förstöra LAS, utöka RUT och ta bort värnskatten. Jag skriver vi, eftersom det var mina partikamrater som drev igenom politiken. 

Alla politiska partiers högsta mål är att regera, det är inget konstigt. Som regerande parti styr man pengar, utser chefer, flyttar fram beslut, styr samhället åt en riktning. Kruxet är att väljarnas förtroende sällan hänger ihop med det. Enstaka illdåd kan överskugga allt.

Socialdemokrati är världens främsta metod för att skapa jämlika samhällen. Men för att partiet ska fortsätta vara vägen dit måste förtroendet byggas upp igen. 

Sveriges befolkning tycker precis som oss i många frågor

S behöver ett självförtroende, en kraftfull vision och ett slut på det ständiga mumlandet kring självklarheter. Sveriges befolkning tycker precis som oss i många frågor. Varför vill vi inte skylta med det? 

Vinster i välfärden, pensionerna, bostadsfrågan. Tyck! Känn! Bli arga! Sedan förhandlar vi och ser hur långt vi kommer. Till dess önskar jag alla medlemmar en glad sommar.