Den 19 januari skulle mannen hämta tvätt på ett arbetsställe i Småland. På väg ner i trappan ramlar han på det sista trappsteget och faller framåt ner på golvet. Han landar på en full tvättsäck, enligt den anmälan som Samhall gjort till Arbetsmiljöverket.

Mannen ska ha varit vid fullt medvetande och själv sagt att han mådde bra, förutom att han hade lite ont i benet och höften, skriver tidningen Arbetet.

Han och hans kollega körde tillbaka till tvätteriet där de jobbade, och mannen blev tillsagd att gå och lägga sig för att vila, uppger företaget.

Hittades livlös

En timme senare upptäckte en kollega att mannen fallit ner från britsen han vilat på och att han inte längre andades. Mannen fördes med ambulans till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

Olyckan var en av sex dödliga arbetsplatsolyckor som anmälts till Arbetsmiljöverket i januari i år. Det betyder att de höga dödstalen i olyckor på jobbet fortsätter även i år. 

Förra året var det dödligaste på 12 år då 62 personer miste livet i arbetsplatsolyckor.

Den här artikeln publicerades först i tidningen Arbetet som tillsammans med Fastighetsfolket och sex andra titlar ingår i LO Mediehus.