Det var på lördagseftermiddagen som en man i 50-årsåldern föll mellan tre och fyra meter från en stege vid Rudbecksskolan i Sollentuna. Han utförde underhållsarbete av en staty när olyckan inträffade. Polisen har inlett en förundersökning som arbetsmiljöbrott och lämnar inte ut handlingar om arbetsolyckan med hänvisning till förundersökningssekretess.

Att jobba på stege ska enbart ske vid tillfälliga arbetsuppgifter, säger Elseann Lundgren som handlägger arbetsolyckan på Arbetsmiljöverket.
– Man ska inte heller arbeta långvarigt på stege. Vi behöver fråga mannens arbetsgivare varför företaget valt att använda stege och vilken utrustning som använts. Vi har ännu inte kunnat ställa frågorna eftersom vi inte har uppgifter om arbetsgivaren, säger hon.
Arbetsmiljöverket har bett polisen i Sollentuna om mer uppgifter.

Antalet fallolyckor har ökat men dödsolyckor är ovanliga.
– Det händer att fallolyckor leder till dödsfall men det tillhör inte vanligheterna, säger Elseann Lundgren.
Av 22 anmälda arbetsolyckor som lett till dödsfall hittills i år har två varit fallolyckor. Den ena var när en ventilationsmontör föll från ett tak och det andra var ett fall från hög höjd i ett pannhus.
Enligt Arbetsmiljöverket har fallolyckor från höjd med sjukskrivning som följd ökat kraftigt under flera år.
Under de senaste tre åren har det skett i snitt 2 720 fallolyckor om året på hela arbetsmarknaden. Det är 24 procent fler jämfört med åren 2011 till 2013.