Kritiken mot Samhall

Samhalls vd träffar facken på fredag

Arbetsmiljö

Monica Lingegård, Samhalls vd, tog initiativ till ett möte med LO:s Samhallgrupp, där de sju förbunden som har avtal med Samhall finns med. Syftet med fredagens möte var att höra mer om den kritik som framförts under de senaste månaderna för att sedan kunna agera på och utveckla de områden som brister.

Från Fastighets deltog Joakim Oscarsson, som är avtalsansvarig ombudsman, och han är mycket positiv.
– Det var ett jättebra möte. Bra och konstruktivt. Vi lyfte fram de signaler vi fått till oss. De lyssnade och tog till sig, säger han.

Joakim Oscarsson, ombudsman på Fastighets

Joakim Oscarsson berättar att de kom fram till att träffa ledningen vid fler tillfällen.
– Den första träffen ska vi ha framåt våren. Jag tror att vi kan förebygga mycket problem med det, reda ut saker tidigare och minimera riskerna med för missförstånd, säger han och fortsätter:
– Mycket bygger på att vi inte har haft en bra dialog. Det har funnits frustration och det blir inte bättre av tuffa avtalsförhandlingar. Jag hoppas att vi från och med nu kan ha mer samsyn.

Kritiken mot Samhall

”Det kändes som att de förstår och vill åtgärda”

Arbetsmiljö

Det pågår också ett arbete i företagsrådet efter ett möte tidigare i veckan. Och Joakim Oscarsson påpekar att det framöver kommer det att vara upp till både fack och arbetsgivare att se till att samarbetet fungerar, både lokalt och centralt.
– Det vi kommer att trycka på under utbildningar för förtroendevalda är att vi också kan bjuda in till träffar och dra vårt strå till stacken. Vi behöver inte alltid vänta på att arbetsgivaren ska ta första steget, säger Joakim Oscarsson.