Servicefacket PAM varslade om strejk från den 1 mars efter att avtalsförhandlingarna bröt samman i mitten av februari. Parterna har fortsatt förhandlingarna under medling.
PAM tog tillbaka strejkvarslet i går efter att ha sagt ja till medlarbudet.

Finska servicefacket varslar om strejk i fastighetsbranschen

Lön och avtal

Det nya avtalet i fastighetsbranschen är tvåårigt och omfattar städare och fastighetsskötare. Lönerna höjs med 3,2 procent under avtalsperioden. Tilläggen för till exempel kvälls-, natt- och skiftarbete höjs med 3,2 procent den 1 april 2018.
– Utgångsläget för kollektivavtalsförhandlingarna var ytterst svårt. Det nu antagna medlingsbudet och nya kollektivavtalet för branschen garanterar att anställda inte behöver vara rädda för att deras löner sänks och inkomster försämras drastiskt under avtalsperioden, säger Ann Selin, ordförande för servicefacket PAM i ett pressmeddelande.
Arbetsgivarna ville slopa söndagstillägg och ersättningar för arbete på lördagar. De ville dessutom förlänga arbetsdagarna.