Silvio Siles, som är regionalt skyddsombud och klubbordförande på Sodexo, är inte på plats men har pratat med skyddsombudet på Gärtuna, som inte berörs av evakueringen.
– Han berättade att det blev ett strömavbrott strax före klockan tio som varade ungefär en timme och att den här eventuella faran kan ha hört ihop med det. Men alla vid Snäckviken är evakuerade, säger Silvio Siles.

Silvio Siles

Enligt Anette Arwenhed, ansvarig chef för Sodexo på Astra Zeneca, jobbar omkring 100 Sodexo-anställda i Snäckviken. Samtliga anställda på plats har evakuerats enligt utrymningsplanen och äter just nu lunch på stan, berättade hon vid klockan 11.30.
– Vi väntar på mer information men hoppas att det inte är någon fara och att vi får komma tillbaka snart, säger hon.

Luis Jara, i skyliften, och Sandeep Grewal moppar tak, rör och väggar. Foto: Anders G Warne

Utan städning
stannar fabriken

På jobbet

Astra Zenecas kommunikationschef Jacob Lund säger till tidningen Dagens Nyheter att det var i samband med strömavbrottet som de hade svårt att hålla trycket uppe i några system. De kallade på räddningstjänst som en proaktiv åtgärd och evakuerade personalen. Men han påpekar också att ingen kommit till skada och att inget har läckt.

Vid klockan 11 var systemen i gång, enligt Dagens Nyheter, igen men på grund av säkerhetskontroller kommer inte de evakuerade att få komma tillbaka förrän tidigast klockan 12.30.

Tanken som var i fara ska enligt uppgifter från Södertäljes brandförsvar innehålla ämnet isopropylamin. Det är en färglös vätska som är mycket brandfarlig och frätande.