Att prata enkla jobb gav stort gensvar på Fastighets kongress för LO:s Karl-Petter Thorwaldsson. Han tog upp ämnet som en värderingsfråga och bristen på respekt det innebär att kalla vissa jobb enkla. Karl-Petter Thorwaldsson gick också så långt som att kalla de enkla jobben för korkade, då han menar att det idag finns 100 000 lediga jobb, som skulle kunna fyllas om människor i stället fick utbildning.

Finansministern: Viktigt att hålla ihop arbetarrörelsen

Kongress 2018

Karl-Petter Thorwaldssson kritiserade också Sverigedemokraterna och menade att deras politik är starkt fackfientlig. Att få människor att förstå att det är så det ligger till, menade han var lätt i samtal med människor. Problemet hävdade han är att man inte når ut i bred skala med det budskapet.

Här nere ser du hela talet>

Video från YouTube

Genom att börja spela videon godkänner du YouTubes dataskydsspolicy.