– Få medlemmar kommer på möten, då får vi tänka om och försöka komma till dem istället, säger Victoria Morberg, organiseringsombudsman på region Tvärs, som står bakom kameran i första filmen.

Dagens tema handlar om stress Detta riktar sig till medlemmar eller blivande medlemmar i fastighetsanställdasförbund Vi vill gärna ha in mer förslag på vad ni vill ha mer kunskap om Dela gärna vidare 👊❤️ Veronica Boström

Gepostet von Victoria Morberg Fd Falk am Montag, 30. September 2019

Innehåll från extern tjänst

Genom att klicka på knappen godkänner du tjänstens dataskydsspolicy.

Målet är att det ska uppstå diskussioner i kommentarsfälten och att medlemmarna som tittar ska komma med önskemål om nästa films tema.

Men just tidlöneprincipen var ett självklart ämne att börja med.

– Stressen är största boven på de flesta arbetsplatser. Men det är upp till chefen att leda och arbetsfördela så det är inte vårat ansvar att lösa det om vi inte hinner allt på vår bestämda arbetstid, säger Victoria Morberg.

Viktigt att fler blir medvetna

Veronica Boström, regionalt skyddsombud i region Tvärs, är den som förklarar tidlöneprincipen i klippet.

– Vi gjorde det väldigt enkelt, men det har blivit bra spridning så det känns jättekul. Det har varit ett stort problem länge med tidspress inom städbranschen. Men vi hör också att stressen kryper in allt mer på fastighetssidan. Så det är viktigt att fler blir medvetna om vad som gäller, säger Veronica Boström.

Inga kostnader för förbundet

En fördel med formatet är att det är enkelt och billigt. Ingen filmutrustning eller studio har köpts eller hyrts och den första filmen gjordes i en tagning.

Filmen tog 6 minuter att spela in

– Det tog oss sex minuter att göra den filmen. Så det är inga kostnader för förbundet, säger Victoria Morberg.

Framöver hoppas de kunna utveckla projektet med att utnyttja de många språkkunskaper som finns inom förbundet och ha med informationen på flera språk i filmerna.