”De villkor och rättigheter som finns på arbetsplatserna idag, är resultatet av många års fackligt arbete. Nu måste en ny generation ta över. Medlemmar, förtroendevalda, förhandlare och medlemsvärvare – alla behövs för att våra fackliga framsteg inte ska gå förlorade.” Det skriver Fastighets om webbinariet som ska handla om förbundets framtid och framtidens arbetsmarknad för Fastighets yrkesgrupper.

Få unga

I nuläget är det bara sju procent av förbundets medlemmar som är under 30 år.

– Det är oroväckande. Här har man jobbat för någonting i snart 100 år och så håller vi på att tappa förståelsen för det. Det är risken om inte nya personer kommer in i förbundet och tar över, säger Gabriel Johansson, ungdomssamordnare på Fastighets.

Gäst från SSU

Till webbinaret är alla Fastighetsmedlemmar under 30 år välkomna. Bland annat Daniel Suhonen och Lisa Gemmel från Katalys kommer att delta. En annan deltagare är Diyar Cicek, facklig-politisk representant på SSU.

Webbinariet är gratis och sänds via Teams den 25 mars klockan 09.00. Anmälan och information finns här.