Städet har blivit mer pressat i tid. Det är ett ständigt jagande och ett högt tempo. Jag känner att det tar lång tid att komma ner i varv och när man har landat märker man att orken är slut.

Jag håller mig hemma och ofta somnar jag i soffan. Att ladda batterierna tar så lång tid

Det blir både fysiskt och mentalt pressat. Jag håller mig hemma och ofta somnar jag i soffan. Att ladda batterierna tar så lång tid. Känner ni igen er?

Jag tänker att jag är ung. Jag har inga barn. Hade jag haft det hade det nog varit svårt att få ihop det. Ändå orkar jag inte alltid med min vardag. 

Jobbet blir lite tajtare hela tiden. Det ska klämmas in lite till. Då tar det längre tid att återhämta sig. Det är så mycket som man vill och måste få gjort på så lite tid. Yrkesstoltheten gör sitt till, och man vill ju göra sitt bästa. 

Det är tråkigt när det bara märks när man INTE har gjort jobbet

Jag tror att det blir värre för att vi inte kan påverka jobbet. Jag kan också känna att man blir led på att inte få feedback. Det är tråkigt när det bara märks när man INTE har gjort jobbet. Visst kan man få höra uppskattning från en kund, men som städare märks man mest när städningen inte blivit gjord. 

Ska det behöva vara så här? Jag tror att det finns en hel del att göra fackligt – för att till exempel förhandla fram bra scheman, mer friskvårdsbidrag och tid att träna på arbetstid. 

Vi behöver prata mer om det här, och hjälpas åt kolleger och förtroendevalda för att dra nytta av varandras erfarenheter.   

Håller du med Nina?

Känner du igen dig? Är det stressigt på jobbet och vad borde göras för att det ska bli ändring? Skriv gärna till oss och berätta! Du kan skriva en insändare här.