Video från YouTube

Genom att börja spela videon godkänner du YouTubes dataskydsspolicy.

1.

Arbetsplatsträff efter sexuellt övergrepp på Samhall

Den 25 februari blev en medarbetare på Samhall i Uppsala utsatt för ett allvarligt sexuellt övergrepp. Sedan dess har Arbetsmiljöverket ställt olika krav på Samhall. Det ska göras en arbetsplatsträff med temat kränkande särbehandling och de två inblandade har omplacerats för att de inte ska mötas på arbetet. 

Arbetsmiljöverket är nöjt med Samhalls åtgärder och utredningen har därför avslutats.

2.

Städjätten sägs upp från kommunalt uppdrag – igen

Städföretaget Förenade Service sägs upp i förtid från ett städuppdrag för Västerås kommun värt flera miljoner kronor. Det rapporterar tidningen VLT. Det är tredje gången på fem år som Förenade Service hamnar i blåsväder för dålig städning. Företaget har fått kritik i Gävle 2020, samt även i Tranås 2017 där kommunen också avslutade kontraktet i förtid.